PNL pivotează 180 de grade în dosarul terenurilor de pe malul Begăi

După ce au protestat braț la braț cu afaceriștii care au ocupat ilegal peste 55.000 mp din domeniul public al Timișoarei, peneliștii susțin acum că ei au început recuperarea patrimoniului public al orașului. 

PNL pivotează 180 de grade în dosarul terenurilor de pe malul Begăi
Primele două terenuri rase de buldozere erau acaparate de Miki Boxerul și familia Iskandarani

De ce e important: Au făcut scut în fața acaparării ilegale a 55.000 mp de teren proprietate publică, mimând grija pentru canotori, ba chiar au și defilat braț la braț cu cei care au făcut afaceri în aceste spații. Acum liberalii susțin că ei sunt cei care au demarat demersurile legale pentru a recupera terenurile de pe malul Begăi. Brusca pivotare a limbajului PNL demonstrează, însă, că afaceriștii sunt pe cale să piardă războiul cu primăria, iar liberalii vor să se lipească de această victorie. 

În detaliu: La mijlocul lunii octombrie, mai mulți afaceriști care ocupau spații pe domeniul public al Timișoarei - printre care Miki Boxerul sau frații Ciută - a organizat o conferință de presă în cadrul căreia au încercat să se disculpe. Surpriza a fost că la această conferință au participat viceprimarul liberal Cosmin Tabără, cel care a condus o vreme Direcția de Patrimoniu a Primăriei Timișoara și consilierul local PNL Simion Moșiu, cunoscut ca fiind o săgeată a fraților Cristescu în Consiliul Local Timișoara și cel care a militat pentru construirea unui hotel tot pe malul Begăi, în locul Terasei Flora, deținută tot de celebrii frați afaceriști. 

Nu văd ce interes are primăria să nu încaseze niște bani. Primăria a închis până acum mai multe spații comerciale, și mă refer la două frizerii în centru, urmează aceste spații de pe malul Begheiului”, declara Moșiu la conferința de la mijlocul lunii octombrie.

Acum, liberalii pivotează 180 de grade și încearcă să se lipească de aceste victorii. 

„Administrația Robu a dus, de fapt, luptele și pentru C.D. Loga 52 și pentru Ștrandul Termal, ca și pentru absolut toate celelalte elemente de patrimoniu, obținând sentințele favorabile interesului public, numai că acestea au fost contestate de părțile adverse la Înalta Curte de Casație și Justiție, astfel ele neputând fi puse în practică”, susțin liberalii, după nici o lună și jumătate de la acea conferință.

Probabil PNL se bazează pe faptul că timișorenii uită repede, dar totuși ar trebui să se decidă: fie a fost mumă, fie a fost ciumă pentru afaceriștii de pe malul Begăi.  

SMTT
Simion Moșiu la conferința de presă organizată de Miki Boxerul și frații Ciută
Simion Moșiu la conferința de presă organizată de Miki Boxerul și frații Ciută
Brantner
Cumpără-ne o cafea