Încă un liberal găsit incompatibil de ANI. Consilierul județean Andrei Cotețiu, în conflict de interese

Consilierul județean PNL Andrei Cotețiu  a fost declarat incompatibil de inspectorii Agenției Naționale de Integritate (ANI). Aceștia au sesizat și organele de cercetare penală pentru comiterea infracțiunii de conflict de interese. 

Încă un liberal găsit incompatibil de ANI. Consilierul județean Andrei Cotețiu, în conflict de interese
Consilierul liberal Andrei Cotețiu a fost găsit din nou în conflict de interese

Vedere de ansamblu: Cotețiu este acuzat de ANI că, în perioada 27 octombrie 2020 - 25 martie 2021, s-a aflat în stare de incompatibilitate, deoarece a ocupat simultan atât funcțiile de consilier județean și de membru în Consiliul de Administrație al Colterm.

Sinecura de la Colterm pentru Cotețiu a fost una dintre ultimele decizii luate de administrația Robu. Actualul primar a depus jurământul pe 30 octombrie 2020, învestirea lui fiind întârziată aproape o lună de contestarea în instanță a candidaturii sale de către membri sau simpatizanți PNL. Deci Cotețiu a ajuns în CA al Colterm cu 3 zile înainte ca Robu să părăsească Primăria Timișoara. 

În detaliu: Cum compania de termoficare se află în subordinea Consiliului Local Timișoara, Cotețiu, care la alegerile locale din 2020 câștigase și un loc de consilier județean, este acuzat de ANI că a încălcat prevederile Legii 161/2003. Această lege interzice consilierilor județeni să dețină calitatea concomitent și funcția de consilier județean și cea de membru în consiliul de administrație al unei societăți publice care funcționează în același județ, în cazul nostru Timiș. 

În prezent, Cotețiu are parte tot de o sinecură la o asociație condusă de Consiliul Județean Timiș. Mai exact, el este director executiv la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă Canal Timiș. Potrivit ultimei declarații de avere, Cotețiu a câștigat anul trecut aproape 90.000 de lei în această funcție. 

Background: O listă lungă de membri marcanți PNL au fost dovediți de ANI ca fiind în conflict de interese, deoarece au deținut simultan mai multe funcții, evident remunerate din bani publici. Printre aceștia îi numim doar pe vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Alexandru Proteasa, liderul consilierilor PNL din Consiliul Local Timișoara, Adrian Lulciuc sau consilierul județean Lucian Blaga.  

SMTT
Brantner
Cumpără-ne o cafea