A început procesul lui Răvășilă, fostul consilier personal al lui Robu, acuzat ca a luat mită pentru morți

La Tribunalul Timiș a început procesul lui Florin Răvășilă, acuzat de procurorii DNA că a luat o mită de 11.000 de euro, reprezentând o doar o primă tranșă din suma totală, pentru a aranja o licitație pentru adminitrarea cimitirelor din oraș.

Robu a știut despre mită, dar nu a sesizat imediat DNA.

A început procesul lui Răvășilă, fostul consilier personal al lui Robu, acuzat ca a luat mită pentru morți
Răvășilă, fosta mână dreaptă a lui Robu în domeniul patrimoniului, trimis în judecată de DNA, nu mai poate fi funcționar

Vedere de ansamblu: Au trecut 4 ani de când Florin Răvășilă, care fusese promovat de Robu, printr-un concurs trucat, director în Direcția de Patrimoniu Est, a fost prins de DNA luând mită de la un om de afaceri pentru a truca o licitație pentru administrarea unor cimitire din Timișoara. 

Răvășilă a cerut aproape 860.000 de lei pentru acest favor, 50% din profitul estimat al firmei din această afaceri. Din această sumă, a primit 5000 de euro și 30.000 de lei. Mai mult, el a pretins și 500 de lei pentru fiecare mort de Covid.  

În detaliu: Ce nu știa Răvășilă era că a întâlnirile lui cu omul de afaceri au fost înregistrate și video și audio. Înregistrările au intrat și în posesia procurorilor DNA, care au deschis, în 14 octombrie 2020, un dosar penal. 

Primarul de atunci, Nicolae Robu, știa însă de aceste înregistrări cu mult timp înainte. Astfel, potrivit procurorilor DNA, pe 21 septembrie 2020, deci cu aproape o lună înainte ca DNA să înceapă ancheta, Robu a comandat un control intern, în dispoziție fiind atașate și înregistrările audio și video cu Răvășilă. Mai mult, Robu a transmis înregistrările la DNA abia în 30 octombrie, deci la mai bine de 2 săptămâni după ce procurorii au început ancheta. 

În plus, Robu i-a retras pe 21 septembrie și dreptul de semnătură fostului său consilier personal, lăsându-l practic director pe un salariu uriaș, dar fără responsabilități. Răvășilă a rămas și membru în Consiliu de Administrație al Colterm, de unde încasa bani în plus. În total, conform declarației lui de avere, 9000 de lei pe lună. 

După schimbarea administrației locale, Răvășilă și-a pierdut și postul de director și cel de membru în Consiliul de Administrație al Colterm. La finele anului 2020, el împărțea acest consiliu cu mai mulți liberali, printre care Andrei Cotețiu și Lucian Blaga. Ambii sunt acuzați acum de Agenția Națională de Integritate de conflict de interese pentru aceste sinecuri.

Procesul lui Răvășilă a început săptămâna trecută, la Tribunalul Timiș, la mai bine de 3 ani de când procurorii DNA au început ancheta. Pentru infracțiunea de luare de mită, faptele se prescriu după 8 ani. 

SMTT
Brantner
Cumpără-ne o cafea