Cinematografele Victoria și Timiș își reiau activitatea, în 2024. Programul săptămânii

După o pauză de Revelion, cele mai noi două cinematografe ale Timișoarei își reiau activitatea. Finalul acestei săptămâni aduce pe marile ecrane comediile „Încă două lozuri” și „Scenariu de vis”, cu Nicolas Cage, dar și o capodoperă a cinematografiei clasice, „Singing in the Rain/Cântând prin ploaie”

Cinematografele Victoria și Timiș își reiau activitatea, în 2024. Programul săptămânii
Cinematografele Victoria și Timiș își reiau activitatea, în 2024. Programul săptămânii

Programul săptămânii la Cinema Victoria

Joi. Premiera noului an la Victoria este THE OLD OAK / LA STEJARUL BĂTRÂN, o nouă lecție de umanism oferită de regizorul britanic Ken Loach. Într-un fost sat minier din nord-estul Angliei, mica comunitate locală rămasă și cea nou-venită a refugiaților sirieni se întâlnesc, dar vor putea oare să conviețuiască?

De la ora 18 rulează ÎNCĂ DOUĂ LOZURI, comedia în care Sile, Daniel și Pompiliu fac tot ce pot ca  să se îmbogățească minând criptomonede.

Vineri. Intră în cinematograf documentarul PATRU FIICE, care spune povestea Olfei, o femeie din Tunis, mamă a patru fiice, care le pierde pe două dintre ele în fața ISIS. O călătorie intimă despre speranță, rebeliune, violență, feminitate, familie și iubire, care va pune la îndoială însăși fundamentele societăților noastre.

Ai ratat unele filme anul trecut. De la ora 18 poți face o nouă incursiune în culisele fenomenului graffiti și street art din România, la proiecția documentarului DE CE SCRIU ĂȘTIA PE PEREȚI?

Sâmbătă. Descoperi un alt portret, de această dată, al lui Enzo FERRARI. Un film biografic complex despre succes și dramele care se pot ascunde în spatele omului care a pus bazele imperiului care îi poartă numele. 

De la 17.30 UMBRA LUI CARAVAGGIO îți prezintă portretul rebelului pictor italian de la sfârșitul Renașterii.

Duminică. Cinema Victoria marchează puțin în avans Zilei Culturii Naționale și te invită să redescoperi două dintre cele mai nonconformiste și mai îndrăgite poete din România: Nora Iuga în DE CE MĂ CHEAMĂ NORA, CÂND CERUL MEU E SENIN, și Nina Cassian, în DISTANȚA DINTRE MINE ȘI MINE.

Ca în fiecare weekend, diminețile sunt rezervate celor mici.

Sâmbătă. Copiii sunt invitați la MAREA MIGRAȚIE, alături de simpatica familie de rațe Mallard.

Duminică rulează animația norvegiană CHIAR SUPER, despre o neîndemânatică gameriță în vârstă de 11 ani, care speră să calce pe urmele tatălui și să devină noul Super-Lion.

Programul complet al acestei săptămâni îl găsiți aici

Programul săptămânii la Cinema Timiș

Vineri. Anul la Timiș începe cu o odă colorată și optimistă adusă magiei cinematografiei de acum un secol – SINGIN’ IN THE RAIN / CÂNTÂND PRIN PLOAIE, una dintre cele mai îndrăgite producții muzicale din istoria cinematografiei, care te va teleporta în lumea plină de farmec a Hollywood-ului din anii '20, în perioada tranziției de la filmele mute la cele sonore. 

Sâmbătă. Pornește într-o aventură într-o lume a celor vii și a celor morți alături de BĂIATUL ȘI STÂRCUL, o fantezie semi-autobiografică ce explorează teme profunde ale vieții, morții și creației, regizată de genialul Hayao Miyazaki.

Sâmbătă seara. Rulează SCENARIU DE VIS, o comedie nebună și surprinzătoare, nominalizată la Globurile de Aur în 2024, cu Nicolas Cage în cel mai amuzant rol al carierei sale.

Duminică. Te pierzi PRIN IERBURI USCATE, o nouă capodoperă semnată de maestrul Nuri Bilge Ceylan. Premiat la Cannes anul trecut, filmul e o dramă subtilă și contemplativă de trei ore și jumătate despre singurătate și cele mai întunecate regiuni ale sufletului uman.  

Programul complet îl găsiți aici

 

SMTT
Brantner
Cumpără-ne o cafea