Târgul de Crăciun din Timișoara a strâns 600.000 de vizitatori la ediția 2023-2024

A 16-a ediție a Târgului de Crăciun din Timișoara a fost vizitată de 600.000 de persoane, atât timișoreni, cât și turiști din țară și străinătate.  Aceștia au fost atrași de evenimentele care s-au desfășurat în cadrul acestui târg, precum concertul The Motans de Revelion sau cel al artistei Neda Ukraden de Crăciunul pe rit vechi.   

Târgul de Crăciun din Timișoara a strâns 600.000 de vizitatori la ediția 2023-2024
Târgul de Crăciun din Timișoara a strâns 600.000 de vizitatori la ediția 2023-2024 Foto: Casa de Cultură

Vedere de ansamblu: Târgul de Crăciun a avut loc în perioada 26 noiembrie - 7 ianuarie. Chiar dacă a ținut doar o lună și jumătate, numărul vizitatorilor a crescut față de ediția precedentă cu 15%. Un studiu realizat anul trecut arată că Târgul de Crăciun este evenimentul cu cel mai mare succes printre timișoreni și are un public majoritar format din persoane sub 49 de ani. 

În detaliu: La ediția a 16-a a Târgului de Crăciun au fost 77 de căsuțe, standuri și rulote, care au oferit spre vânzare de la produse artizanale, până la mâncare sau băutură. Au existat și ateliere pentru copii, dar și diverse distracții atât pentru cei mici, cât și pentru adulți. Printre cele mai populare au fost roata panoramică din Piața Victoriei și patinoarul instalat în Piața Libertății. 

Serile au fost dedicate concertelor, Piața Victoriei fiind plină atunci când pe scenă urcau nume cunoscute. Astfel, conform estimărilor făcute de organizatori, în cele 28 de seri de evenimente în piață au fost între 3000 și 20.000 de persoane. Vârfurile s-au înregistrat la deschiderea târgului, la Rock for Revolution, concertul Direcția 5 din 27 decembrie, concertul The Motans de Revelion și cel al artistei Neda Ukraden, de Crăciunul pe rit vechi. 

 

SMTT
Brantner
Cumpără-ne o cafea