Filme de Oscar în săptămâna 17-21 ianuarie, la Cinema Victoria și Cinema Timiș

Cinematografele Victoria și Timiș pun focusul în această săptămână pe filmele candidate la Oscar, în acest an. 

Nu sunt lăsate la o parte nici filmele românești, săptămâna aceasta aducând două premiere pe marile ecrane timișorene, dar și o întâlnire cu protagoniștii filmului FAMILIAR.

Filme de Oscar în săptămâna 17-21 ianuarie, la Cinema Victoria și Cinema Timiș
Filme de Oscar în săptămâna 17-21 ianuarie, la Cinema Victoria și Cinema Timiș

Programul săptămânii 17-21 ianuarie, la Cinema Victoria

La Victoria, FocusOscar se concentrează mai ales pe lungmetrajele care sunt în cărți pentru „Cel mai bun film internațional”.

Joi, poți vedea propunerea Finlandei – înduioșătorul FRUNZE CĂZĂTOARE al lui Aki Kaurismäki.

Vineri, propunerea Mexicului – puternicul și emoționantul TÓTEM, promițătorul debut al Lilei Aviles.

Sâmbătă, propunerea Tunisiei – răvășitorul PATRU FIICE, un documentar semnat de regizoarea Kaouther Ben Hania

Duminică, chiar dacă nu mai e deja pe lista scurtă, la Cinema Victoria se proiectează și propunerea României – NU AȘTEPTA PREA MULT DE LA SFÂRȘITUL LUMII, un road movie pe cât de comic, pe atât de dramatic, semnat de Radu Jude. 

Nu lipsesc nici câteva dintre filmele care sunt acum pe buzele tuturor.

Vineri, sunteți invitați la filmul DIN ALTE VIEȚI de Celine Song, pe lista scurtă pentru Cel mai bun scenariu original și Cea mai bună imagine.

Sâmbătă, ANATOMIA UNEI PRĂBUȘIRI de Justine Triet, care concurează și el pentru Cel mai bun scenariu original, dar și pentru Cea mai bună imagine, Cel mai bun regizor, Cea mai bună actriță într-un rol principal și pentru Editare.

Duminică, poți vedea proaspăt lansatul FERRARI al lui Michael Mann, cu șanse de a fi nominalizat pentru Cel mai bun sunet.

Cinema Victoria mai are și alte propuneri interesante în program.

Miercuri, rulează în premieră la Cinema Victoria PRIN IERBURI USCATE, o nouă capodoperă a regizorului turc Nuri Bilge Ceylan, care explorează cele mai ascunse regiuni ale sufletului omenesc, prin povestea unui profesor ce încearcă să depășească viața în care se simte blocat. 

Vineri după-amiază e timpul pentru o nouă proiecție a cineclubului #FilmAfterSchool. De această dată, liceenii le propun colegilor și prietenilor lor FALCON LAKE. Filmul lui Charlotte Le Bon este inspirat de romanul grafic „O soră” de Bastien Vives, care transmite cu atenție și subtilitate trăirile puternice ale adolescenților. Proiecția va fi urmată de o discuție cu psihoterapeuta Carina Dragu.

Nu sunt uitați nici cei mici.

Sâmbătă va fi CHIAR SUPER s-o urmărești pe tânăra gameriță Hedvig, în încercarea de a deveni o supereroină.

Duminică, TITINA, te va duce într-o fabuloasă aventură la Polul Nord, alături de exploratorii Roald Amundsen și Umberto Nobile.

 

 

Programul complet al acestei săptămâni îl găsești aici

Programul săptămânii 19-21 ianuarie, la Cinema Timiș

Cinema Timiș este locul în care poți vedea filme românești în premieră sau chiar înainte de lansarea lor oficială în cinematografe și te poți întâlni și cu membrii echipelor de filmare.

Probabil cel mai așteptat eveniment al săptămânii este avanpremiera filmului FAMILIAR al lui Călin Peter Netzer, de sâmbătă seara, urmată de o discuție cu actorii Emilian Pârvu (online), Iulia Lumânare și Victoria Moraru (în sală). 

Vineri seara nu rata premiera comediei KLAUS ȘI BARROSO, cu Cosmin „Micutzu Nedelcu”, Adrian Nicolae și Șerban Pavlu. Filmul are în centru un barman combinator, care trebuie să achite urgent o datorie. În iureșul minciunilor sale se declanșează haosul. 

FocusOscar vine și la Cinema Timiș.

Duminică după-amiaza, poți vedea în avanpremieră savurosul DRAGOSTE LA FOC MIC, cu Juliette Binoche și Benoit Magimel, propunerea Franței la premiile Academiei Americane de Film. 

Tot duminică și tot în avanpremieră, rulează un alt film franțuzesc, care te duce într-o călătorie unică în adâncurile oceanelor, în lumea fascinantă a balenelor, ghidat de vocea lui Jean Dujardin: LES GARDIENNES DE LA PLANÈTE.

Sâmbătă după-amiaza îl poți revedea pe Nicolas Cage în cel mai amuzant rol al carierei sale. SCENARIU DE VIS, comedia horror a norvegianului Kristoffer Borgli îți prezintă un profesor apatic, banal și stângaci, care devine cea mai faimoasă persoană din lume după ce începe să apară în mod aleatoriu în visele tuturor oamenilor.

 

Programul complet al săptămânii la Cinema Timiș îl găsești aici.

 

 

 

SMTT
Program Cinema Timis
Program Cinema Timis
Program Cinema Victoria
Program Cinema Victoria
Brantner
Cumpără-ne o cafea