Constructorul de la Liceul Tehnologic de Vest este somat să mărească ritmul lucrărilor
Firma care a câștigat licitația de 5,4 milioane de lei pentru reabilitarea Liceului Tehnologic de Vest a fost somată de autoritățile locale să termine lucrările cel târziu în primăvară.
În detaliu: Viceprimarul Timișoarei Ruben Lațcău a vizitat șantierul de la Liceul Tehnologic de Vest, care este gata doar în proporție de 75%. Lucrarea a fost una cu probleme, după ce dirigintele de șantier a murit și a trebuit să fie înlocuit, însă nici constructorul nu pare să dea dovadă de prea mare mobilizare. De altfel, în ultimele luni, pe șantier puteau fi observați doar 2-3 muncitori, asta când se și lucra.
Declarație: „Am cerut constructorului de la Liceul Tehnologic de Vest să grăbească pasul lucrărilor de reabilitare și să le încheie în această primăvară, astfel încât sălile să se umple cu elevi odată cu noul an școlar. Investiția este gata în proporție de 70-75% dar ritmul de lucru nu este deloc satisfăcător.
Sunt gata mai multe lucrări: montarea acoperișului, a instalațiilor termice, a corpurilor de iluminat și a instalațiilor de semnalizare și stingere incendii, finisaje interioare, montare țiglă la fațada principală, montare tâmplărie fațade (95%) și altele.
Constructorul mai trebuie să monteze ușile interioare, țigla pe fațada interioară, instalațiile sanitare și liftul interior. De asemenea, trebuie să termine montarea parchetului și a gresiei și să execute finisaje la fațade.
E evident că ritmul investiției, în valoare de peste 5,6 milioane de lei, fără TVA, trebuie accelerat, mai ales că trebuie recuperat timpul în care lucrările au fost sistate din diverse motive, precum organizarea unei noi licitații, după decesul dirigintelui de șantier. Constructorul a promis o mai bună mobilizare”, a transmis Ruben Lațcău.
Background: Clădirea a fost grav afectată de furtuna din 2017, când acoperișul a fost distrus. Timp de 2 ani, elevii au învățat la demisol, pentru că apa se infiltra în clădire, iar primăria a făcut doar reparații minimale, prin Colterm.
În 2019, lucrarea a fost scoasă la licitație, care a fost câștigată de firma Hantig ElectricService, din Sânnicolau Mare, singura care s-a și prezentat la licitație.
Constructorul, însă, nu s-a mobilizat destul, iar lucrările trenează din 2020. Dacă nu va finaliza lucrarea la timp, s-ar putea ca acesta să fie penalizat serios, așa cum s-a întâmplat și în cazul șantierului de la Fântâna cu Pești, unde penalitățile sunt apropiate de valoarea lucrării, sau Grigore Alexandrescu, ori Parcul Civic.
În acest moment, Primăria Timișoara are în derulare lucrări pentru construirea a 84 de săli de clasă noi, săli de sport și săli multifuncționale pentru școli, atât în zona centrală, cât și în cartierele Timișoarei.