Robu a ieșit la plimbare în centrul Timișoarei cu un condamnat penal - Dan Dinu

Metehnele vechi se schimbă greu. Înconjurat, timp de 8 ani cât a fost primarul Timișoarei, de diverse personaje dubioase, multe dintre ele cercetate sau chiar condamnate penal în prezent, Nicolae Robu continuă „tradiția”. Zilele trecute, el a ieșit la o plimbare și o conversație de taină cu controversatul Dan Dinu, condamnat și el penal pentru ultraj.

Robu a ieșit la plimbare în centrul Timișoarei cu un condamnat penal - Dan Dinu
Robu a ieșit la plimbare în centrul Timișoarei cu un condamndat penal - Dan Dinu

Vedere de ansamblu: Potrivit informațiilor pe care le-am primit la redacție, Robu s-a plimbat zilele trecute cu Dinu între restaurantul său din zona Piața Unirii și sediul PNL Timiș. Discuția cu siguranță nu a fost despre vreme sau despre vopseaua de păr cu care „se estompează” fostul primar. Pe cei doi îi leagă ceva mult mai adânc: ura față de actualul primar, Dominic Fritz. 

Dacă Robu nu a acceptat niciodată pierderea rușinoasă a alegerilor din 2020, Dan Dinu are un motiv mult mai pragmatic: banii. Mai exact, amenzile pe care stabilimentele pe care le deține le-au primit de la Poliția Locală, în special pentru gălăgie. 

De altfel, portalurile instanțelor timișorene sunt pline de procese între Dinu și Primăria Timișoara, procese care încep în 2021 și continuă și azi. Până acum, scorul este total defavorabil controversatului patron, care a cam pierdut pe linie toate procesele pe care le-a intentat.

Cu acest lucru în comun, nu ar fi de mirare ca Robu și Dinu să se alieze în campania din acest an pentru Primăria Timișoara. Ar avea amândoi de câștigat: Robu ar avea încă un „influencer” în echipa lui, chiar dacă „influencerul” e cunoscut mai mult drept un Nikocado Avocado de Timișoara și ar avea acces, poate, inclusiv la finanțele afaceristului. Iar Dinu, cu Robu la primărie, ar putea în continuare să își vadă liniștit de afaceri fără a mai fi deranjat. 

În detaliu: Ce este, însă, și mai interesant este că Robu nu are nicio problemă să se asocieze cu încă un personaj cu trecut penal. În 2016, presa vremii relata că Dinu a primit 1 an și 4 luni de închisoare cu suspendare, după ce a fost acuzat de ultraj. 

Cu un an înainte, în Pâncota, județul Arad, Dinu a făcut un scandal monstru după ce a fost oprit în trafic de un echipaj al Poliției Rutiere și pus să sufle în fiolă. Deși a fost apărat în instanță de Dan Ungureanu, fostul prefect al Aradului, până la urmă afaceristul a fost nevoit să semneze un acord de recunoaștere a vinovăției, deoarece întregul scandal a fost filmat de agentul de la Rutieră. 

Echipa lui Robu: Astfel, Robu continuă să se înconjoare de personaje sulfuroase, așa cum a făcut-o și în trecut. Printre penalii care au fost apropiați de fostul primar, și el trimis în judecată de DNA, se numără:

Iar lista poate continua...

 

SMTT
Brantner
Cumpără-ne o cafea