Primăria începe notificarea proprietarilor de garaje ce urmează să fie demolate

Primăria a început notificarea a peste 200 de proprietari de garaje din cinci cartiere ale Timișoarei. Acestea urmează să fie demolate, iar în locul lor vor fi amenajate parcări, spații verzi și locuri de joacă. 

Primăria începe notificarea proprietarilor de garaje ce urmează să fie demolate
Timișoara continuă transformarea urbană: Garajele vechi lasă loc noilor parcări și spații verzi

Vedere de ansamblu: Primăria Timișoara a identificat 47 de zone din cartierele de blocuri din oraș unde, încă înainte de 1989, au fost ridicate aproape 1700 de garaje. În prezent, multe dintre ele zac nefolosite, iar terenurile, care între timp au devenit extrem de valoroase, ar putea fi folosite pentru alte funcțiuni publice, cum ar fi parcările sau spațiile verzi.

La finele lunii trecute, consilierii locali au declarat de utilitate publică 7 din aceste zone, unde se află 231 de garaje. A fost primul pas necesar pentru demolarea lor. Acum, primăria a trecut la o nouă etapă: notificarea proprietarilor. Urmează proiectarea noilor zone și apoi amenajarea lor. 

În detaliu: Cele 7 zone se află în cartierele Lipovei, Aradului, Modern, Șagului și Martirilor, iar prin demolarea garajelor municipalitatea estimează că va putea amenaja peste 300 de locuri de parcare, dar și spații verzi și locuri de joacă, acolo unde este posibil.

Proprietarii garajelor au la dispoziție 30 de zile de la primirea notificării să demoleze singuri aceste garaje, în caz contrar ele vor fi dărâmate, iar costurile le vor fi imputate. 

Declarație: „Menționăm că terenul de sub aceste garaje este proprietatea Municipiului Timișoara, iar locatarii, la semnarea contractelor de închiriere, și-au asumat inclusiv obligația de a le demola aceste construcții temporare, la solicitarea primăriei”, au transmis reprezentanții Primăriei Timișoara. 

 

SMTT
Brantner
Cumpără-ne o cafea