Timișorenii au început să își demoleze singuri garajele, după ce au primit somații de la primărie

Mulți timișoreni înțeleg nevoia de amenajare a terenurilor dintre blocuri, așa că au început să își demoleze singuri garajele, înainte să vină primăria să o facă pentru ei. 

Timișorenii au început să își demoleze singuri garajele, după ce au primit somații de la primărie
Timișorenii au început să își demoleze singuri garajele, după ce au fost somați de primărie

În detaliu: Peste 120 de garaje vechi, incluse în programul Primăriei Municipiului Timișoara de amenajare de noi locuri de parcare, au fost demolate înainte de expirarea termenului de 30 de zile prevăzut în notificare, iar altele sunt în curs de desființare. Construcțiile demolate în regie proprie sunt în zona străzii Eugen Pop (cartierul Modern), zona Intrarea Munților (cartierul Șagului), zona străzilor Silistra, Martir Gheorghe Nuțu Ioțcovici și Intrarea Sunetului (cartierul Lipovei) și zona străzii Meziad (cartierul Girocului). Aceleași lucrări urmează să înceapă în zona străzii Cugir (cartier Aradului). 

Declarație: „Jumătate din garajele pentru care am trimis notificare pentru demolare au fost deja date jos chiar de către cei care le utilizau și le mulțumesc pentru că au reacționat așa prompt. Odată ce terenurile sunt eliberate complet de construcții, vom intra cu echipele noastre să amenajăm locurile de parcare, să plantăm copaci, să amenajăm accese și trotuare. Acolo unde spațiul o permite vom face și amenajări pentru copii. Fiecare nou spațiu eliberat de betoane este un loc câștigat de comunitate”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Context: Primăria Municipiului Timișoara va demola 231 de garaje sau clădiri provizorii vechi, majoritatea degradate. Primăria i-a notificat pe proprietari, iar aceștia aveau 30 de zile la dispoziție să le dărâme singuri, altfel ele urmau să fie demolate de municipalitate, iar cheltuielile să le fie imputate.

Planul administrației locale este de a interveni în zonele Lipovei, Aradului, Modern, Șagului și Martirilor, prin crearea a peste 300 de locuri noi de parcare. Mai mult, revitalizarea respectivelor zone se va face prin amenajarea de noi spații verzi pe locul acestor garaje precum și căi de acces, trotuare și locuri de joacă pentru copii, acolo unde spațiul o permite.

SMTT
Brantner
Cumpără-ne o cafea