Consilierul PNL Andrei Cotețiu a fost găsit din nou în conflict de interese

Problemele se țin lanț pentru consilierul județean liberal Andrei Cotețiu. În decurs de câteva luni, acesta a intrat de două ori în vizorul Agenției Naționale de Integritate. De această dată a fost găsit în conflict de interese. 

Consilierul PNL Andrei Cotețiu a fost găsit din nou în conflict de interese
Consilierul liberal Andrei Cotețiu a fost găsit din nou în conflict de interese

Context: În luna decembrie a anului trecut, Cotețiu era acuzat de ANI că, în perioada 27 octombrie 2020 - 25 martie 2021, s-a aflat în stare de incompatibilitate, deoarece a ocupat simultan atât funcțiile de consilier județean și de membru în Consiliul de Administrație al Colterm. Puteți citi mai multe despre acest caz aici.

În detaliu: Cotețiu este și în acest moment consilier județean, însă ANI a descoperit că un nou caz care îl vizează. Astfel, conform agenției, Cotețiu „a participat, în perioada 2021-2023, la deliberarea și adoptarea mai multor hotărâri ale C.J. Timiș privind aprobarea bugetului local al jud. Timiș, care puteau produce un folos pentru asociația în cadrul căreia persoana evaluată deținea funcția de inginer și cea de director executiv, și de la care încasa venituri de natură salarială. Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 70 și art. 71 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. e) și alin. (2) din O.U.G. nr. 57/2019”. 

Mai exact, el s-a aflat în conflict de interese deoarece ar fi votat, în calitate de consilier județean, proiecte de hotărâri care au adus un folos pentru ADI Apă Canal Timiș, unde acesta deține și funcția de director executiv. 

ANI a sesizat și organele de cercetare penală în acest caz. 

SMTT
Brantner
Cumpără-ne o cafea