E oficial! Nica și Fritz, tandemul care va încerca să bată PSD în Timiș și Timișoara

Negocierile din cadrul Alianței Dreapta Unită s-au finalizat într-un mod așteptat: Alin Nica este candidatul ADU pentru președinția Consiliului Județean Timiș. 

Dominic Fritz și Alin Nica au lăsat neînțelegerile deoparte pentru a putea învinge PSD. 

E oficial! Nica și Fritz, tandemul care va încerca să bată PSD în Timiș și Timișoara
E oficial! Nica și Fritz, tandemul care va încerca să bată PSD în Timiș și Timișoara

Context: Alin Nica a fost dat afară din PNL după ce a contestat impunerea de la București a lui Alfred Simonis (PSD) drept candidat unic al alianței PSD/PNL la președinția Consiliului Județean Timiș. Pornind cu prima șansă pentru a câștiga un nou mandat, Nica a provocat o revoltă în cadrul filialei PNL Timiș, fiind de așteptat ca și alți membri de conducere să plece în următoarea perioadă. 

Astfel, zilele trecute, Nica s-a alăturat Forței Dreptei, partid care este în alianță cu USR și PMP. Astfel, era de așteptat ca el să devină candidatul Alianței Dreapta Unită la președinția CJ Timiș. 

Declarații:  „Am găsit o soluție optimă pentru Timișoara și pentru Timiș. După câteva zile de negocieri, pot să anunț cu încredere că am agreat ca în dată de 9 iunie să mergem cu Alin Nica drept candidat din partea Alianței Dreapta Unită pentru președinția CJT. Am agreat mai departe că vom candida, bineînțeles, și pe o listă comună la Consiliul Județean Timiș, USR, Forța Dreptei și PMP. Și am agreat că și peste tot în județ să candidăm în formulele cele mai câștigătoare pentru a bate noul partid unic PSD-PNL”, a declarat Dominic Fritz, președintele USR Timiș.

„Suntem aici din necesitatea de a contracara pericolul acaparării întregii puteri de PSD, să apărăm valorile Timișoarei în care credem. Că să dam un semnal pentru întreaga țară că Timișoara, așa cum a fost în 1989, este și va fi un far pentru păstrarea valorilor pentru care s-a murit, și a transmite la nivel național ca partidul-stat, comuniștii, nu trebuie să acapareze întregul stat”, a spus și Alin Nica. 

În detaliu: Cei doi au recunoscut că în trecut nu au văzut întotdeauna lucrurile la fel, însă, pe proiectele mari, cum au fost Capitala Culturală Europeană, parcarea de la fosta garnizoană sau hangarul de la Aeroportul Cioca, primăria și consiliul județean au colaborat bine. Acum, cei doi, mai ales Nica, susțin că sunt pregătiți să lase deoparte diferențele de opinie și să lucreze împreună pentru a bate candidații „Partidului Unic PSD/PNL” atât în Timișoara, cât și în Timiș.  

SMTT
Brantner
Cumpără-ne o cafea