Penalizare de 2,7 milioane de lei pentru o firmă abonată la contracte cu statul

Firma T&T Solaria, cunoscută pentru numeroasele licitații câștigate în trecut la Timișoara, a fost penalizată de primărie cu 2,7 milioane de lei pentru întârzierea lucrărilor la Generală 30. De asemenea, aceasta a fost trecută și pe lista neagră a companiilor pentru o altă lucrare din trecut. 

Penalizare de 2,7 milioane de lei pentru o firmă abonată la contracte cu statul
Penalizare de 2,7 milioane de lei pentru o firmă abonată la contracte cu statul

Context: Firma T&T Solaria a câștigat în trecut numeroase contracte cu administrația locală și județeană. Printre acestea enumerăm renovarea Liceului Lenau, reabilitarea Cinematografului Dacia (mult întârziată), reabilitarea fostului Colegiu Mincu, reabilitarea Conacului Mocioni și a Centrului de reabilitare „Speranța”. 

Deși știe să câștige licitații, primăria susține că firma, odată ajunsă pe șantier, trage mâța de coadă. La Generală 30, lucrările trebuiau să se încheie la începutul acestui an, dar au ajuns doar la 70%. După mai multe avertismente, municipalitatea a decis să rupă contractul și să impună penalizări de întârziere care se ridică la 2,7 milioane de lei, deoarece în unele zile, pe șantier, se aflau doar 2 muncitori.

Declarație: „Pentru că l-am pus pe lista neagră a Primăriei Timișoara, un constructor se răzbună pe spatele copiilor. Prin mai multe canale au ajuns la noi declarații ale patronului firmei că nu vrea să finalizeze lucrarea în timpul campaniei electorale. Un cinism revoltător și un joc politic dus mult prea departe, împotriva timișorenilor. Bătaia de joc a constructorului față de banii publici e și mai greu de suportat, pentru că vorbim de o investiție așteptată de mii de copii și părinți. Îl va costa scump și nu va mai lucra cu Primăria niciodată, dar de nerecuperat sunt nervii celor care depind de finalizarea șantierului”, a declarat primarul Dominic Fritz.

În detaliu: Mai exact, pentru cele 91 de zile de întârziere, primăria îi cere acum constructorului penalizări de 2.678.435,14 de lei. Totodată, constructorul a fost notificat cu privire la încetarea contractului și la faptul că trebuie să elibereze amplasamentul până cel târziu la data de 29.04.2024.

Extinderea Școlii Generale nr. 30 este realizată în proporție de aproximativ 70%, iar lucrările executate vor fi expertizate imediat după preluarea amplasamentului. Va urma o licitație și execuția următoarelor lucrări: finisaje interioare, pasarelele de trecere între corpul D și clădirea existentă, montare instalații stingere incendiu și instalații electrice curenți slabi și amenajare terasă circulabilă. 

T.T.&CO SOLARIA GRUP se află pe lista neagră a constructorilor și nu mai poate participa la viitoare licitații organizate de municipalitate. În vara anului 2022, primarul Dominic Fritz a semnat certificatul negativ pentru această companie, întrucât a prezentat o asigurare falsă pentru reabilitarea Liceului Lenau.

SMTT
Brantner
Cumpără-ne o cafea