Bătăliile pierdute ale lui Robu cu clanurile care au acaparat Timișoara
Candidatul Nicolae Robu a intrat în panică după ce membrii clanului Cîrpaci i-au oferit susținerea politică în alegerile din 9 iunie. Decizia lor vine la doar o zi după ce primarul Dominic Fritz a redeschis accesul pe strada Cezar.
Robu se erijează acum într-un cruciat al urbanismului timișorean, însă istoria îl contrazice. Demontăm azi noi minciuni și jumătăți de adevăr spuse de fostul primar.
Consilierii de imagine ai lui Robu au intrat în panică după ce clanurile mafiote de romi și-au arătat public susținerea pentru fostul primar.
Concret, după ce l-a amenințat pe primarul Dominic Fritz, unul din membrii clanului Cîrpaci, Cristopher Cîrpaci a lăsat următorul mesaj pe pagina lui Robu: „Toți să mergeți la vot acest om a făcut mult bine”.
Acest scurt mesaj a creat isterie în tabăra lui Robu, candidatul PSD/PNL la primărie sărind ca ars să își apere imaginea de mare cruciat în lupta cu clanurile mafiote. Pe scurt, Robu susține că a readus în patrimoniul public 11 clădiri: 3 clădiri spitalicești și 8 foste cinematografe. Ce nu spune Nicolae Robu este că fostele cinematografe nu au fost recuperate de la clanurile mafiote de romi, ci de la RADEF. Care în urmă cu mai mulți ani a decis să renunțe în toată țara la cinematografele pe care le avea în proprietate. În Timișoara, din 11 cinematografe înainte de 1989, RADEF mai deținea doar 8. Celelalte au ajuns după 1989 în proprietate privată și au rămas așa. Exemplu este fostul Cinematograf Apollo, din Parcul Regina Maria, al doilea cinematograf al orașului. Construit în 1909, acesta a ajuns după 1989 în proprietate privată și a rămas așa.
Revenind la afirmațiile lui Robu, acesta susține că a câștigat o clădire a Spitalului de Copii. Doar că istoria îl contrazice.
Clinica de Pneumologie
Pe 1 noiembrie 2013, Vladimir Cîrpaci, unul din proprietarii gardului de pe Loga dărâmat zilele trecute de Fritz, evacua Secția de Pneumologie a Spitalului de Copii. Robu, care era atunci primar de aproape un an și jumătate, susținea mincinos că nu a știut nimic despre evacuare. Însă, în ziua evacuării, copiii fuseseră deja mutați într-o altă clădire renovată cu 400.000 de lei.
Mai mult, după evacuare, Vladimir Cîrpaci a cerut Primăriei Timișoara 180.000 de euro despăgubire.
Cireașa de pe tort a venit aproape 3 săptămâni mai târziu, când Robu a vizitat copiii evacuați de Cîrpaci din Clinica de Pneumologie și a „inaugurat” clădirea renovată în care aceștia au fost mutați. Prima lui reacție la întâlnirea cu micuții pacienți a fost să spună: „Sper că nu sunteți contagioși”
Iar povestea nu se oprește aici. În martie 2015, dosarul clădirii de pe Liviu Gabor nr. 2, unde a funcționat Clinica de Pneumologie, a dispărut în mod misterios din primărie. Celebrul Ioan Cojocari, menținut de Robu în funcția de secretar al primăriei până la ieșirea la pensie, susținea atunci că a dat dosarul viceprimarului PSD Traian Stoia, cunoscut drept săgeata fraților Cristescu în Primăria Timișoara. Iar după aceea, actele s-au evaporat.
Concluzia în acest caz este că Robu a bătut clanul Cîrpaci de i-au rupt picioarele. Și, din păcate, acest caz nu este singular.
Palatul de pe Titu Maiorescu
După ce a ieșit șifonat din prima rundă cu clanurile mafiote, în ianuarie 2014, Robu anunța triumfalist că a descoperit un palat construit ilegal de un clan de romi. Potrivit propriilor spuse, romii ridicaseră nu mai puțin de 3 etaje în plus față de ce permitea autorizația de construire eliberată de Primăria Timișoara. Așa că a dat dispoziție de demolare a construcțiilor ilegale.
„Am câștigat în instanță, definitiv, irevocabil, procesul contra celor care au construit o asemenea mizerie și, evident, ne-am adresat executorilor pentru punerea în aplicare a sentinței judecătorești care prevede demolarea a ceea ce s-a construit fără aprobare. Pentru această clădire există o aprobare demisol, parter și etaj. În mod abuziv s-a construit ce vedeti”, declara Robu în ianuarie 2014, citat de presa vremii.
Aplauze.
Două luni mai târziu, Robu anunța că primăria nu mai intră cu buldozerele în palatul respectiv. Proprietarii s-ar fi apucat de demolări. Victorie! În prezent, la mai bine de 10 ani de atunci, clădirea are 4 nivele în loc de 3.
Clanurile mafiote - 2. Robu - 0
Palat în locul unei case istorice pe Virgil Madgearu. Robu a vrut să le dea și terenul
Continuăm cu al treilea caz edificator pentru „lupta” dusă de Robu împotriva clanurilor care au construit ce au vrut în Timișoara. Și vă prezentăm cazul casei de pe Virgil Madgearu nr. 10. Beneficiar: Gringo Bivolaru din clanul Bivolaru.
Acum 10 ani, la această adresă se afla o casă interbelică cochetă, cu 3 nivele. Apoi clanurile au început modificările. În aparență, primăria s-a „luptat” să oprească intervențiile neautorizate făcute de clanul Bivolaru și a dat niște amenzi. Lucrările au continuat nestingherite, casa fiind pusă la pământ.
În locul ei a apărut o monstruozitate arhitecturală pe care o puteți vedea în galeria foto, alături de celelalte victorii ale lui Robu împotriva clanurilor.
Mai mult, administrația Robu a încercat să îl și premieze pe Gringo Bivolaru cu terenul aferent casei. Astfel, în 2018, pe portalul primăriei apărea un proiect de hotărâre ce prevedea trecerea din domeniul public în domeniul privat al statului al terenului aferent imobilului de pe Virgil Madgearu nr. 10.
Pe înțelesul tuturor, acesta era un prim pas necesar și obligatoriu pentru ca parcela să îi fie ulterior vândută lui Bivolaru. Doar că pe fir au intrat mai mulți activiști, care au contestat oportunitatea unei astfel de hotărâri. Bineînțeles, conducerea de atunci a primăriei a ridicat din umeri și a susținut că nu a știut nimic despre acest caz, deși construcția ilegală de pe Madgearu era în toi. Atât Robu, cât și viceprimarul de atunci, Dan Diaconu, au dat vina pe subalternii care au pregătit actele.
În fine, în urma scandalului care a fost declanșat de acest proiect, întreaga afacere a căzut. Însă răul a fost deja făcut și este puțin probabil ca acesta să fie îndreptat vreodată.
În concluzie, fie Robu a fost jucat pe degete de clanurile de romi din oraș, fie nu i-a păsat, fie a fost în cârdășie cu acestea. Sau o combinație de toate trei...