Directoarea lui Robu care făcea favoruri clanului Cîrpaci continuă dezvăluirile: O sunau să îi programeze la RMN

Olimpia Oprea, directoarea Spitalului Municipal din timpul administrației Robu, promovată pe criterii pur politice, continuă autodenunțul. 

Iar lucrurile sunt mult mai rele decât păreau inițial...

UPDATE: Primarul Fritz a trimis Corpul de control la Spitalul Municipal

Directoarea lui Robu care făcea favoruri clanului Cîrpaci continuă dezvăluirile: O sunau să îi programeze la RMN
Directoarea lui Robu care făcea favoruri clanului Cîrpaci continuă dezvăluirile: O sunau să îi programeze la RMN

UPDATE: Anchetă la Spitalul Municipal din Timișoara în urma autodenunțului neintenționat făcut de Olimpia Oprea. Primarul Dominic Fritz a trimis Corpul de control pentru a stabili dacă membrii clanului Cîrpaci au beneficiat de servicii medicale preferențiale. 

„M-am autosesizat în urma declarațiilor publice ale doamnei Oprea care a ocupat poziția de manager al Spitalului și încă este angajată acolo. Este inacceptabil acest troc cu servicii medicale la care oamenii obișnuiți au termene de așteptare de luni de zile. În funcție de ceea ce vom descoperi, voi merge până la capăt și voi sesiza și alte instituții ale statului. Corupția din sănătate e una de cea mai joasă speță, pentru că se joacă direct cu viețile oamenilor. În ceea ce privește deontologia demersului doamnei doctor mă aștept la o reacție din partea Colegiului Medicilor”, a spus primarul Dominic Fritz.

La spitalele private din Timișoara, unde sunt trimiși majoritatea pacienților pentru RMN, deoarece cele de stat aproape tot timpul epuizează fondurile alocate, o astfel de investigație costă 1500 de lei.

Știrea inițială

Context: Un incident ireal s-a petrecut marți, în conferința de presă a lui Nicolae Robu. Invitată alături de el pe post de yes woman, Olimpia Oprea a insistat să spună o poveste despre cum a reușit administrația Robu să obțină acordul clanului Cîrpaci pentru dezmembrarea terenului pe care se află Clinica de Balneologie

Fostul primar a părut încă din start că știe povestea și a încercat să o oprească pe Oprea să spună ce relații avea cu clanul Cîrpaci, însă totul a fost în zadar. 

„Deci câte RMN-uri și-a făcut domnul Cîrpaci să fie de acord să facem dezmembrarea... nici nu știți domn' primar... toată familia”, a spus Oprea. 

Însă Robu știa. Și și-a dat seama imediat ce informație sensibilă a scăpat colega lui de partid. Vedeți reacția lui în clipul următor.  

Dar povestea nu se oprește aici. În urma articolelor care au apărut în aproape toată presa timișoreană, dar și cu perspectiva unei anchete a DNA la ușă pentru trafic de influență, Oprea a plusat și a ținut să vină cu precizări. Problema ei este că precizările sale pictează un tablou mult mai groaznic decât era inițial. 

În detaliu: Astfel, Olimpia Oprea a dat telefoane peste telefoane, marți după-amiaza și a scris comentarii pe toate paginile și grupurile de Facebook unde această informație a apărut. Astfel, în încercarea de a atenua impactul autodenunțului pe care l-a făcut, Oprea a dezvăluit că nu ea făcea RMN-uri membrilor clanului Cîrpaci. Ci aceștia o sunau pe telefon, iar ea îi programa la RMN. Ireal!

Adică, în timp ce bolnavilor li se spune că nu sunt fonduri pentru RMN-uri și sunt trimiși la privat, unde plătesc mulți bani pe analize, membrii clanului Cîrpaci o sunau direct pe directoarea Spitalului Municipal, iar aceasta la rândul ei îi programa la RMN pe banii statului. Totul pentru ca ei să dea o semnătură pe un act birocratic.

Și nu a fost doar un caz singular. Conform propriilor declarații ale Olimpiei Oprea, tot clanul Cîrpaci și-a făcut RMN-uri gratis la Spitalul Municipal, în timpul lui Robu.

De ce este grav: Mai rău este că Olimpia Oprea, care a condus în timpul administrației Robu cel mai mare spital aflat în subordinea primăriei, nici măcar nu pare să își dea seama de răul făcut prin acțiunile ei. De parcă orice timișorean când are nevoie de RMN pune mâna pe telefon și sună managerul spitalului să îl programeze... Însă în mintea acestor oameni scopul scuză mijloacele. 

Mai mult, lejeritatea cu care Oprea dezvăluie aceste lucruri arată care era relația între administrația Robu și clanul Cîrpaci. Una bazată pe obediență față de cei care au acaparat peste 100 de clădiri emblematice ale Timișoarei. Acest lucru doar demonstrează și de ce membrii clanului promit să îl voteze în masă, pe 9 iunie, pe candidatul PSD/PNL Nicolae Robu.

 

SMTT
Oprea continuă autodenunțul pe paginile ziarelor locale
Oprea continuă autodenunțul pe paginile ziarelor locale
Într-un drept la replică Oprea dezvăluie că era sunată de Cîrpaci și îi ajuta să se programeze la RMN
Într-un drept la replică Oprea dezvăluie că era sunată de Cîrpaci și îi ajuta să se programeze la RMN
Oprea nu înțelege nici acum ce a făcut greșit
Oprea nu înțelege nici acum ce a făcut greșit
Brantner
Cumpără-ne o cafea