VIDEO. PNL l-ar fi preferat pe Fritz candidat la Primăria Timișoara în locul lui Robu. O spune chiar Ciucă!

Declarații incendiare, chiar în sediul PNL Timiș, făcute de președintele partidului, Nicolae Ciucă. Acesta susține că, anul trecut, PNL l-a ofertat pe Dominic Fritz să candideze la un nou mandat de primar, însă din partea acestei formațiuni politice. Lângă Ciucă, învins, stătea chiar candidatul Nicolae Robu. 

VIDEO. PNL l-ar fi preferat pe Fritz candidat la Primăria Timișoara în locul lui Robu. O spune chiar Ciucă!
PNL l-ar fi preferat pe Fritz candidat la Primăria Timișoara în locul lui Robu. O spune chiar Ciucă!

Context: Toată conducerea PNL s-a aflat, marți, la Timișoara. Aparent, descinderea vine pentru susținerea candidatului liberal la Primăria Timișoara, Nicolae Robu. Sau Gheorghe, cum i se mai zice pe la București

În timpul vizitei generalului Nicolae Ciucă, acesta a scăpat porumbelul chiar de față cu Robu. El a susținut că, în 2023, l-a ofertat pe Fritz să sară în barca PNL și să candideze pentru un nou mandat din partea acestei formațiuni politice. 

Ireal este faptul că, în acea vreme, Nicolae Robu se arată mai mult decât dispus să candideze din partea PNL pentru al treilea mandat. Ceea ce demonstrează încrederea minimă pe care Robu o are printre cercurile de conducere de la București. 

Astfel, întrebat dacă l-a ofertat pe Fritz să candideze din partea PNL la un nou mandat, Ciucă a răspuns:

Declarație: „Oricine dorea să intre în PNL și să alăture valorilor PNL era binevenit. (...) Sigur că da (a avut o discuție cu Dominic Fritz pe tema susținerii pentru un nou mandat - n.r.). Sunt niște luni bune... Anul trecut... Nu era chiar vară. După august”, a spus Ciucă.

În detaliu: Și primarul Dominic Fritz recunoaște că i s-a făcut această ofertă. Însă a refuzat sprijinul PNL, dacă acesta presupunea trădarea USR. 

„Pot confirma că au existat mai multe încercări de racolare la PNL, inclusiv cu domnul Ciucă. Ne-am văzut aici la Timișoara. Eu nu aș fi făcut publică această întâlnire, pentru că a fost între patru ochi și mi se pare cumva de bun-simț să poată exista astfel de întâlniri. De aceea nici nu voi comenta mai mult ceea ce am discutat, dar am transmis foarte clar că nu sunt interesat să candidez din partea PNL, pentru că cred în USR și în Alianța Dreapta Unită. Au existat diferite discuții și pe plan local, și pe plan național, dar am dat întotdeauna același răspuns. Dacă aș fi spus da, acum ar fi lăudat rezultatele mele de primar”, a declarat, pentru Tion, Dominic Fritz. 

P.S.: Astăzi este ziua de naștere a lui Nicolae Robu. A împlinit 69 de ani

SMTT
Brantner
Cumpără-ne o cafea