Dominic Fritz va candida la președinția USR: Nu îmi doresc nicio funcție în stat. Pe primul loc e primăria

Dominic Fritz va candida pentru președinția USR la următorul congres. Decizia lui vine după ce Cătălin Drulă și-a prezentat demisia, din cauza rezultatelor obținute la nivel național de USR la alegerile locale și europarlamentare și l-a nominalizat drept succesor.

Dominic Fritz va candida la președinția USR: Nu îmi doresc nicio funcție în stat. Pe primul loc e primăria
Dominic Fritz va candida la președinția USR: Nu îmi doresc nicio funcție în stat. Pe primul loc e primăria

Context: Președintele USR, Cătălin Drulă, a anunțat, luni, că demisionează din această funcție în urma rezultatelor de la alegerile europarlamentare și locale. El l-a nominalizat pe Dominic Fritz drept succesor. 

În detaliu: Dominic Fritz a afirmat că a discutat, luni dimineața, cu Drulă, iar acesta i-a spus despre intenția de a demisiona din fruntea USR. Președintele USR Timiș a menționat că acceptă să candideze la conducerea partidului, la congresul ce urmează a fi organizat. 

Însă, Dominic Fritz a ținut să menționeze că prioritatea lui rămâne Primăria Timișoara și că, în ciuda zvonurilor lansate de unii, nu vizează nicio funcție în stat. 

Declarație: „De azi, miza cea mai mare este ca în septembrie această țară să aleagă un președinte de dreapta. Nu există miză mai mare ca asta. Și, bineînțeles, mă doare că USR nu a luat un scor care se ridică la ambițiile noastre.

Și de aceea cred că decizia președintelui meu Cătălin Drulă de a convoca un congres este o decizie asumată și corectă. Îl felicit pentru o muncă incredibil de dificilă pe care a dus-o împotriva unui întreg sistem în ultimele luni. Și sunt sigur că împreună cu colegii din partid vom duce această luptă în continuare.

Nu voi candida la nicio funcție în stat. Dar nici nu pot sta pasiv în cadrul partidului meu, USR.

Și de aceea, după nu mult timp de gândire, o să îmi asum o candidatură pentru președinția USR la următorul congres. Voi propune un nou Birou național, o nouă conducere cu mine ca președinte. Și, dacă voi primi susținerea colegilor pentru această misiune grea și frumoasă, o voi accepta. 

Subliniez că ieri am fost ales primar al Timișoarei, cea mai frumoasă misiune din viața mea. Sunt și voi rămâne primar, nu mă duc niciunde. Ieri, din Timișoara, am transmis că ne putem bate cu aceast colos (PSD/PNL - n.r.) și nu pot să închid ochii și să nu spun că noi timișorenii avem o vocație de a fi responsabili pentru soarta națională. 

Cred că vitorul României va fi bun doar atunci când orașele, regiunile României vor avea ceva de spus. Când va exista o descentralizare adevărată. 

Țara este prea focusată pe Capitală. Și de aceea unele soluții care sunt evidente nu le găsim pentru că prea ne învârtim între zidurile groase ale Palatului Poporului”, a declarat Fritz. 

SMTT
Brantner
Cumpără-ne o cafea