Robu a găsit vinovații pentru înfrângerea lui în alegeri

La exact 23 de ore de când a pierdut alegerile, Nicolae Robu și-a recunoscut, în sfârșit, înfrângerea. A analizat și de ce s-a întâmplat acest lucru și a găsit vinovații: președintele PNL, Nicolae Ciucă, Alin Nica, PSD și chiar cel care l-a învins în alegeri, Dominic Fritz. 

Robu a găsit vinovații pentru înfrângerea lui în alegeri
Robu a găsit vinovații pentru înfrângerea lui în alegeri

Într-o postare cel puțin bizară, Robu analizează cauzele înfrângerii sale în alegeri și pare că pregătește campania din 2028. 

Astfel, el a găsit 4 principali vinovați pentru rezultatul dezastruos pe care l-a obținut duminică, când a pierdut, pentru a doua oară consecutiv, alegerile. O coaliție bizară, ocultă, care l-a împiedicat să revină în fotoliul de primar. 

În ordinea expusă de el, aceștia sunt următorii: 

„1. imaginea creată de disensiunea intervenită în PNL și trecerea în tabăra Fritz a unui nr important de membri PNL și simpatizanți ai lor”, susține Robu. 

El, practic, se referă la plecarea din partid a lui Alin Nica. Acesta, de fapt, a fost dat afară de conducerea PNL, care a decis să susțină candidatul PSD la Consiliul Județean Timiș, în locul președintelui în funcție. Mai exact, PNL a oferit pe tavă PSD funcția de președinte al CJ Timiș. 

„2. alăturarea cu PSD, știut dezavuată în Timișoara, de numeroși membri și simpatizanți PNL”, mai spune Robu. 

Adică, PSD este de vină că a pierdut el alegerile, deoarece nu are o imagine bună în Timișoara. În 2012, Robu a candidat din partea aceleiași alianțe formată din PSD și PNL și a câștigat detașat alegerile. De altfel, pe tot parcursul campaniei el nu a avut nicio problemă cu asocierea dintre PNL și PSD și faptul că poartă și sigla acestui partid pe toate materialele electorale. 

„3. gafele în comunicare ale unor persoane, membri PNL”, mai explică Robu. 

Aici Robu se referă la cel puțin 2 momente care vor intra în istoria alegerilor din Timișoara. Declarația șefului său de partid, Nicolae Ciucă, care a susținut că l-ar fi preferat pe Fritz candidat din partea PNL în locul lui Robu.

Și faptul că fosta directoare liberală a Spitalului Municipal, Olimpia Oprea, a recunoscut într-o conferință de presă că făcea favoruri clanului Cîrpaci. 

În fine, într-un final apoteotic demn de manualele de psihiatrie, Robu dă vina pentru înfrângere pe principalul său contracandidat, Dominic Fritz. Îl acuză pe primar că a făcut legătura între el și clanul Cîrpaci.

„4. “măiestria” cu care dl Fritz a știut să inducă ideea că eu aș fi “Robul”clanurilor, iar el luptător contra lor, când de fapt sunt atâtea dovezi pt cine vrea să știe adevărul că cel ce a luptat cu adevărat cu clanurile am fost eu, eu pe tot intervalul 2013 - 2020, dl Fritz fiind, ca și cu multe alte lucruri, doar un profitor în plină campanie”, scrie Robu pe Facebook.

Doar că această legătură era demonstrată de presa locală cu un an înainte de campania electorală, atunci când un membru al clanului Cîrpaci i-a promis lui Robu susținerea în alegeri. Și nu a fost singurul. Și fiul fostului patron de la Ștrandul Termal a promis că aduce la vot 60 de persoane care să îl susțină pe Robu. 

Cu o astfel de atitudine total lipsită de orice fair play și cu o aroganță incredibilă, nu ar fi exclus ca Robu să nu accepte nici de această dată că a pierdut alegerile și să continue campanie și în următorii 4 ani. Așa cum a făcut-o, de altfel, direct sau prin diverși interpuși, și în timpul acestui mandat.  

 

 

 

SMTT
Brantner
Cumpără-ne o cafea