Bugetul Participativ 2024: 91 de propuneri depuse pentru îmbunătățirea vieții în Timișoara

Cea de-a treia ediție a programului de bugetare participativă „Timișoara decide!” 2024 a încheiat etapa de depunere a proiectelor, marcând un nou record de implicare din partea cetățenilor. În total, 72 de persoane au depus 91 de propuneri, menite să îmbunătățească calitatea vieții în oraș. Printre proiectele depuse se numără parcuri noi, locuri de joacă, terenuri de sport și intervenții pentru îmbunătățirea spațiului public.

 

Bugetul Participativ 2024: 91 de propuneri depuse pentru îmbunătățirea vieții în Timișoara
Timișoara dă startul votului pentru bugetarea participativă 2024

Calitate ridicată a propunerilor. O noutate a acestui an constă în împărțirea bugetului pe zone din oraș, fapt ce a motivat grupurile de cetățeni să identifice nevoile și prioritățile din apropierea lor. Astfel, competiția se derulează la nivel de zonă și nu la nivel de oraș, cum a fost în edițiile anterioare. Această abordare a dus la o distribuție mai echilibrată a propunerilor și la o calitate mai ridicată a acestora, fiind mai detaliate și mai bine argumentate.

Managerii de cartier au avut un rol crucial în această etapă, fiind în contact direct cu cetățenii cu inițiativă și participând la peste 30 de întâlniri în cartiere. Ei au luat legătura cu inițiatorii propunerilor, oferindu-le îndrumare și consiliere pe parcursul procesului de depunere a proiectelor.

Etapele următoare. Până pe 15 august 2024, va avea loc etapa de verificare a eligibilității proiectelor, efectuată de membrii Comisiei de Buget Participativ 2024, compusă din 5 angajați ai Primăriei Municipiului Timișoara și 4 membri activi ai comunității, selectați prin apel public. Ulterior, proiectele eligibile vor trece printr-o analiză juridică, tehnică și financiară, efectuată de structurile de specialitate ale primăriei.

Etapa de contestații va avea loc între 15 și 22 august, iar din 23 august va începe etapa de votare, care se va încheia pe 23 septembrie.

Alocarea financiară și participarea cetățenilor. Bugetul participativ din acest an are o alocare financiară de 4 milioane de lei din bugetul local. Prin acest instrument, locuitorii Timișoarei pot participa activ la guvernarea orașului și la stabilirea priorităților zonei în care locuiesc. Cetățenii au ocazia de a decide cum sunt investite fondurile în beneficiul comunității prin depunerea proiectelor, contribuțiile la propunerile depuse de alte persoane prin întrebări, sugestii, completări și vot.

Timișorenii sunt încurajați să participe activ la această campanie și să contribuie la modelarea viitorului orașului lor. Mai multe informații și detalii despre campanie pot fi găsite pe site-ul Primăriei Municipiului Timișoara, la adresa: https://decidem.primariatm.ro/bp.

Participarea activă a cetățenilor în cadrul bugetului participativ este esențială pentru dezvoltarea unei comunități coezive și pentru îmbunătățirea calității vieții în Timișoara.

SMTT
Brantner
Cumpără-ne o cafea