Trei personalități ale Timișoarei vor primi titlul de Cetățean de Onoare

Primarul Dominic Fritz va propune Consiliului Local Timișoara acordarea titlului de Cetățean de Onoare pentru trei personalități remarcabile: istoricul și criticul de artă Ioan (János) Szekernyes, multipla medaliată olimpică și mondială Maria Olaru, și caporalul Ola Adrian Sergiu.

 

Trei personalități ale Timișoarei vor primi titlul de Cetățean de Onoare
553f8bd4e8a1140d84eb9b8086861fb63f5f7f68.jpg

De ce contează

Această distincție onorează contribuțiile semnificative ale acestor indivizi la comunitatea Timișoarei și subliniază importanța recunoașterii excelenței și dedicării în diverse domenii. Este un gest de mulțumire și apreciere pentru impactul lor pozitiv asupra orașului și locuitorilor săi.

Detalii cheie

  • Ioan (János) Szekernyes: Profesor, ziarist, istoric și critic literar și de artă, Szekernyes este o personalitate marcantă a comunității maghiare din Timișoara, având o influență semnificativă în peisajul cultural al Banatului.
  • Maria Olaru: Legendă a gimnasticii românești, deținătoare a aurului european, mondial și olimpic. Este activă ca antrenor, cadru universitar și membru al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, implicându-se în activități pentru copii cu sindrom Down și vârstnici.
  • Ola Adrian Sergiu: Caporal dedicat în Forțele Armate Române, cu misiuni internaționale de menținere a păcii. Rănit grav în Afganistan, a folosit sportul pentru recuperare și a participat la Jocurile Invictus, continuând să se antreneze în atletism, ciclism și volei din așezat.

Declarație:

„La fel ca în fiecare an, de Ziua Timișoarei, onorăm personalitățile care prin pasiunea și munca lor au făcut diferența în domeniul lor de activitate. Le acordăm acest titlu drept mulțumire și recunoaștere pentru ceea ce au făcut pentru comunitatea noastră și pentru că promovează spiritul și valorile Timișoarei”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Ceremonia de acordare

Titlurile vor fi înmânate în data de 3 august, în cadrul Galei Festive a Zilei Timișoarei, ce va avea loc în sala Filarmonicii Banatul, începând cu ora 18:00.

Concluzie

Titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Timișoara, cea mai înaltă distincție acordată de Consiliul Local, recunoaște realizările deosebite ale celor care au contribuit semnificativ la evoluția și renumele orașului. Prin onorarea acestor trei personalități, Timișoara își arată respectul și aprecierea pentru dedicarea și impactul lor pozitiv asupra comunității.

SMTT
Brantner
Cumpără-ne o cafea