Apel deschis pentru scriitori timișoreni. Se pregătește al treilea volum „Underground. Orașul care nu se vede”

Editura Brumar din Timișoara a lansat un apel pentru colectarea de texte pentru cea de-a treia ediție a seriei "Underground. Orașul care nu se vede". După succesul primelor două volume, publicate în 2022 și 2023, noul volum promite să aducă noi povești autentice despre viața timișoreană, văzute prin ochii locuitorilor săi.

 

Apel deschis pentru scriitori timișoreni. Se pregătește al treilea volum „Underground. Orașul care nu se vede”
Undeground3 Tm.open Call

Despre ce este vorba?

Dacă ești pasionat de scris și ai o poveste interesantă despre Timișoara sau despre oamenii și locurile care o fac specială, Editura Brumar te invită să contribui la acest proiect unic. Fie că ai trăit întâmplările pe care vrei să le povestești sau le-ai auzit din surse credibile, acum ai ocazia să îți faci auzită vocea.

Ce povești se caută?

Tematica principală a volumului este Timișoara și experiențele trăite în acest oraș, însă accentul se pune pe aspectele mai puțin cunoscute și pe poveștile care nu sunt parte din tururile obișnuite ale orașului. Organizatorii apelului sunt interesați de:

  • Oameni care au devenit eroii urbani ai cartierelor.
  • Baruri și localuri frecventate de diverse subculturi (rockeri, punkeri, houseri, raveri, maneliști).
  • Cârciumi de pe străzile mărginașe.
  • Piețele de vechituri, droguri și sex.
  • Cerșetori și infractori.
  • Evenimente ieșite din comun, trăite de voi sau de alți timișoreni.

Condiții de participare

Textele trebuie să fie originale și să respecte normele de redactare ale limbii române. Nu este necesar să fii un autor debutat pentru a participa. Lungimea maximă a textelor este de 15.000 de semne (Times New Roman, 12, 1.5). Data limită pentru trimiterea textelor este 15 octombrie 2024.

Procesul de selecție

Textele vor trece printr-un proces riguros de selecție, realizat de trei scriitori români, sub coordonarea scriitorului Cristian Vicol, care a îngrijit și primele două volume ale seriei. Numele juraților vor fi dezvăluite după încheierea procesului de selecție.

Publicare și lansare

Volumul trei al seriei "Underground. Orașul care nu se vede" este programat pentru publicare în decembrie 2024.

Cum să trimiți textele

Textele pot fi trimise la adresa de e-mail [email protected]. Autorii care au participat la primele două volume nu vor putea contribui la acest al treilea volum, oferind astfel șansa unor noi voci să fie auzite.

 

SMTT
Brantner
Cumpără-ne o cafea