Nouă creșă în Timișoara. Va fi construită cu fonduri din PNRR

Primarul Dominic Fritz a semnat autorizația de construire pentru o nouă creșă situată pe strada Învățătorului, nr 2, în zona Bucovina din Timișoara. Noua instituție va oferi locuri pentru 70 de copii.

Nouă creșă în Timișoara. Va fi construită cu fonduri din PNRR
Nouă creșă în Timișoara. Va fi construită cu fonduri din PNRR

Detalii esențiale:

  • Locație: Terenul pe care se va construi creșa are o suprafață utilă de 1500 mp și include un teren multifuncțional cu locuri de joacă, alei pietonale și spații verzi, precum și o parcare de 11 locuri.
  • Structură: Clădirea va fi construită pe un singur nivel și va include trei zone funcționale: administrativă (inclusiv zona de acces), destinată copiilor și spațiul pentru servicii tehnice și gospodărești.
  • Finanțare: Proiectul, în valoare de 16.640.271,92 lei cu TVA, este finanțat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, iar implementarea este gestionată de Compania Națională de Investiții. Primăria Municipiului Timișoara va asigura lucrările de branșare și viabilizarea terenului.
  • Durata execuției: Lucrările vor dura 36 de luni de la emiterea ordinului de începere.

Context: Aceasta este parte a unui efort mai amplu al Primăriei Timișoara de a dezvolta infrastructura educațională a orașului. Primăria investește 20% din bugetul de dezvoltare în educație, cu proiecte semnificative în derulare:

  • Creșa de pe Bogdăneștilor este aproape finalizată.
  • În cartierele Ciarda și Lipovei sunt în lucru alte două creșe.

De ce este important: Necesitatea unităților de învățământ ante-preșcolar este tot mai mare în Timișoara, pe măsură ce părinții cu copii sub 3 ani se confruntă cu lipsa opțiunilor publice și sunt nevoiți să apeleze la grădinițe private.

 

SMTT
Brantner
Cumpără-ne o cafea