Celebrarea Orașului 2024: Muzică, cultură și comunitate într-un eveniment de amploare

A doua ediție a evenimentului „Celebrarea Orașului” promite să transforme Timișoara într-un adevărat centru de atracție culturală și comunitară, aducând împreună locuitorii orașului printr-o serie de activități diverse, menite să celebreze moștenirea culturală și să consolideze legăturile dintre membrii comunității.

Celebrarea Orașului 2024: Muzică, cultură și comunitate într-un eveniment de amploare
Celebrarea Orașului 2024: Muzică, cultură și comunitate într-un eveniment de amploare

Detalii: Evenimentul se va desfășura între 16 și 18 august 2024 și va include peste 100 de activități, de la concerte susținute de artiști internaționali, precum Rita Ora, Passenger și Zdob și Zdub, până la evenimente culturale, sportive și comunitare. Activitățile sunt destinate tuturor vârstelor și se vor desfășura în mai multe locații din oraș, creând un traseu de explorare și (re)descoperire a Timișoarei de-a lungul canalului Bega.

Locația: Principala zonă de desfășurare a evenimentului va fi în Parcul Civic și pe Bulevardul I. C. Brătianu, o suprafață centrală de peste 15.000 de metri pătrați, care va găzdui o mare parte din activitățile planificate.

Restricții de trafic: Pentru a facilita buna desfășurare a evenimentului, Comisia de circulație din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara a aprobat închiderea mai multor străzi din zona centrală între 14 și 20 august 2024, inclusiv Bulevardul I.C. Brătianu și Strada Patriarh Miron Cristea. În plus, pe parcursul evenimentului, circulația rutieră va fi restricționată pe alte străzi între orele 16:00 și 00:00.

Accesibilitate: Evenimentele vor fi accesibile și persoanelor cu dizabilități. Concertele de pe scena principală vor beneficia de interpretare pentru persoanele cu deficiențe de auz, iar persoanele în scaune rulante vor avea la dispoziție o platformă special amenajată, pentru a se bucura de spectacol în condiții optime.

Link util: Programul complet al evenimentelor și detalii suplimentare sunt disponibile pe site-ul oficial celebrare-timisoara.ro.


Context: „Celebrarea Orașului 2024” continuă tradiția începută în cadrul Programului Cultural Național „Timișoara - Capitală Europeană a Culturii 2023”, fiind un eveniment esențial pentru viața culturală și comunitară a orașului. Evenimentul este finanțat de Municipiul Timișoara și organizat de Centrul de Proiecte, având ca scop principal promovarea diversității culturale și sociale din Timișoara.

SMTT
Brantner
Cumpără-ne o cafea