Timișoara continuă transformarea urbană: Garajele vechi lasă loc noilor parcări și spații verzi

Primăria Municipiului Timișoara își continuă eforturile de modernizare a infrastructurii urbane, prin demolarea garajelor vechi, multe dintre ele abandonate sau utilizate pentru alte scopuri decât parcarea. Aceste spații vor fi transformate în parcări moderne, contribuind la îmbunătățirea calității vieții și la crearea unui mediu urban mai atractiv și mai sigur.

 

Timișoara continuă transformarea urbană: Garajele vechi lasă loc noilor parcări și spații verzi
Timișoara continuă transformarea urbană: Garajele vechi lasă loc noilor parcări și spații verzi

Detalii: După ce a amenajat deja peste 300 de locuri de parcare în cartierele Lipovei, Girocului, Șagului și Modern, Primăria Timișoara are în plan demolarea a 229 de garaje de pe domeniul public. Spațiile eliberate vor fi transformate în parcări, iar proiectul care declară aceste lucrări de utilitate publică va fi discutat în ședința de Consiliu Local de astăzi.

Locații vizate: Cartierele care vor beneficia de aceste lucrări includ Lipovei, Aradului, Modern, Șagului și Martirilor. Zonele specifice unde se vor efectua demolările și amenajările includ:

  • Zona Aradului: străzile Dej și Cugir
  • Zona Lipovei: strada Verde și strada Stuparilor
  • Zona Modern: strada Cornel Lazăr
  • Zona Șagului: în apropierea intersecției Calea Șagului cu Bd. Liviu Rebreanu și străzii Mureș cu strada Hebe
  • Zona Martirilor: intersecția străzii Mureș cu strada Crivaia

Impact: Pe lângă noile locuri de parcare, proiectul prevede amenajarea de căi de acces, trotuare, spații verzi, plantarea de arbori și un sistem de canalizare pentru apele pluviale. Aceste măsuri sunt esențiale pentru a răspunde creșterii semnificative a numărului de vehicule din oraș și pentru a moderniza zonele adiacente blocurilor.

Context: În prima etapă a acestui program, au fost create 373 de locuri de parcare: 153 în Lipovei, 153 în Girocului, 27 în Șagului și 40 în zona Modern. Extinderea acestui program subliniază angajamentul municipalității de a moderniza infrastructura urbană și de a îmbunătăți condițiile de trai pentru locuitorii orașului.


Citat: „Aceste lucrări de amenajare nu doar că vor rezolva problemele legate de parcare, dar vor contribui și la crearea unui mediu urban mai plăcut și mai sigur pentru toți cetățenii Timișoarei”, au transmis reprezentanții Primăriei Timișoara.

SMTT
Brantner
Cumpără-ne o cafea