VIDEO Sistemul a anulat alegerile prezidențiale și a aruncat țara în criză pentru că nu l-a ascultat pe Ben-Oni Ardelean

Știți de ce nu putem avea lucruri frumoase în țara asta? Ca de exemplu niște alegeri prezidențiale până la capăt? Pentru că Sistemul nu ascultă de sfaturile lui Ben-Oni Ardelean. Dacă nu știți cine e Ben-Oni Ardelean, vă explic imediat. 

Un articol de Bogdan Marta
VIDEO Sistemul a anulat alegerile prezidențiale și a aruncat țara în criză pentru că nu l-a ascultat pe Ben-Oni Ardelean
VIDEO Sistemul a anulat alegerile prezidențiale și a aruncat țara în criză pentru că nu l-a ascultat pe Ben-Oni Ardelean

Așadar, pentru cine nu știe, în cariera sa politică Ben-Oni Ardelean s-a făcut remarcat prin câteva lucruri: 

  1. A lucrat cu „sârg și spor”, încă de acum 13 ani, la construcția Muzeului Național al Revoluției de la Timișoara. A lansat această temă în campania electorală din 2012 și, dovadă a capacităților sale ieșite din comun, nici astăzi lucrările nu sunt începute la acest obiectiv aflat în ograda Ministerului Culturii. Ca să înțelegem mai bine cât timp a trecut, un copil care s-a născut când Ben-Oni promitea prima dată Muzeul Revoluției, acum este aproape la liceu. Iar lucrările la muzeu nici măcar nu au început.  
  2. Fost pastor baptist, însurat și cu copii, a fost prins de paparazzi Cancan, în 2018, pe când era vicepreședinte PNL la nivel național, în niște ipostaze mai puțin flatante cu o subalternă, Ioana. 
  3. O altă „reușită” a lui Ardelean s-a petrecut pe 26 aprilie 2021, când a fost oprit de polițiștii Brigăzii Rutiere din București, în Piața Victoriei, pentru un control de rutină. Testul cu etilotestul a indicat o alcoolemie de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat. A primit o amendă de 1.305 lei și i s-a suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile. Ben-Oni a zis că a luat pastile pentru tensiune.
  4. Isprăvile lui sunt atât de faimoase încât a apărut și în documentarul Netflix „The Family”. Ardelean a apărut în episodul 4 („Dictatori, criminali și hoți”), care explorează influența unei organizații creștine conservatoare americane, „The Fellowship Foundation”, asupra politicienilor din întreaga lume.
  5. Este cunoscut pentru consecvența politică. Am glumit, evident. În septembrie 2023, Ardelean a demisionat din PNL, anunțând lansarea unei platforme politice conservatoare, „Mișcarea Speranței”, cu o doctrină „trumpistă”. Demisia a venit pe fondul conflictelor cu conducerea PNL Timiș și al lipsei unui loc eligibil pentru alegerile din 2024. În martie 2024, a revenit în grupul parlamentar PNL, integrând „Mișcarea Speranței” în partid.
  6. Într-o vizită oficială în Coreea de Sud, în decembrie 2022, alături de alți parlamentari români, Ardelean a fost oprit pe aeroportul din Seul, unde vameșii i-au confiscat o tobă și cârnați din bagaj.

Acum, după ce a bifat atâtea succese pentru alegătorii din Timiș și după ce a ratat complet un nou mandat de parlamentar, Ben-Oni Ardelean a găsit o nouă pasiune: Ministerul de Externe. 

Mai exact, profitând de scandalul amânării ridicării vizelor pentru SUA și de faptul că premierul Ciolacu l-a certat public pe ministrul de Externe în funcție, Emil Hurezeanu (care îi este coleg de partid în PNL), Ben-Oni a simțit că ăsta este momentul său.  Și a început să își facă singur lobby prin presă, de s-au luat comunicatorii PNL cu mâinile de cap.

Prima oprire în drumul său spre fotoliul de ministru de Externe a fost la emisiunea fostului locotenent-colonel sub acoperire (după propriile declarații) Robert Turcescu. Unde Ben-Oni Ardelean a dezvăluit numele unui om important al Sistemului: nimeni altul decât Ben-Oni Ardelean. 

Mai exact, zice Ben-Oni Ardelean că oamenii din Sistem i-ar fi zis că alegerile prezidențiale vor fi anulate cu o zi înainte de decizia CCR. Adică Sistemul, după ce a luat decizia, a decis să îl informeze și pe Ben-Oni din rațiuni și motive pe care fostul parlamentar nu le-a făcut publice. Și el le-ar fi zis să nu facă asta, dar ei, oamenii Sistemului, au fost proști și nu l-au ascultat.

Le-am spus celor care au spus că au intenția să facă acel CCR, de joi seara – CCR a fost vineri seara, în 6 decembrie – și le-am spus: nu faceți asta, pentru ca n-aveți cum s-o explicați la americani, la republicani. (...) Le-am spus asta la oameni care contau în sistem în momentul acela. Și care contează și acum. Dar dați-mi voie să nu vă spun (cine sunt – n.r.)”, a zis cu convingere Ben-Oni Ardelean. 

Vedeți de ce nu putem avea lucruri frumoase în țara asta? Pentru că nimeni nu ascultă de Ben-Oni Ardelean.

 

 

SMTT
Cumpără-ne o cafea